Přeskočit na hlavní obsah

Děkujeme-odejděte, začněte-konejte!

Otevřený dopis současnému i budoucímu vedení Města Benešov.

Vážený pane starosto, místostarosto, vážené radní, vážení radní!

Včera skončily volby v Benešově. Skončily tím, že byla Krajským soudem v Praze zamítnuta volební stížnost na komunální volby, byla shledána neopodstatněnou.
Dnes se na webových stránkách Města (www.benesov-city.cz), stejně tak jako na Facebook stránce Města (www.fb.com/mestobenesov/), objevilo oznámení, že "termín zasedání ustanovujícího Zastupitelstva města Benešov bude již brzy znám".
Ustavující Zastupitelstvo města je završením vůle voličů vyjádřených ve volbách, je základem pro jmenování nového vedení Města a ukončení konání vedení dosavadního.
Po celou dobu, kdy byla řešena volební stížnost Krajským soudem v Praze, muselo být vedení Města zřejmé, že výsledkem bude buď vyhovění stížnosti (neplatnost voleb) nebo zamítnutí stížnosti.
Kdo sledoval rozhodnutí Krajského soudu v Praze v případech jiných volebních stížností, mohl důvodně předpokládat, že dojde k zamítnutí, protože se neprokáže hrubé ovlivnění výsledků voleb.
Ať tak nebo tak, dobrý manažer, kterým by například starosta či místostarosta města jistě měl být, musí být připraven na možné varianty v tak závažné věci, která je navíc termínově jasně ohraničena, soud má na rozhodnutí svou lhůtu (rozhodl jen o den dříve, než by ze zákona musel).
Existovala v zásadě jen varianta A nebo varianta B.
Nebylo složité se připravit na obě tyto varianty, A varianta je jednoznačně zamítnutí stížnosti a mít tedy termín konání ustavujícího Zastupitelstva města připraven, zajištěny prostory, atd.
Místo toho, abychom se od připraveného vedení Města Benešov den po zamítnutí volební stížnosti dozvěděli termín konání ustavujícího zastupitelstva, je nám pouze sděleno, že se to brzy dozvíme.
Přidám k tomu ale ještě jinou věc.
Zrovna dnes bylo vypsáno výběrové řízení na "skatepark-volnočasový areál Sladovka", předpokládaná cena přes 6 mil. Kč s DPH!
Rád bych proto připomenul nedávnou výzvu budoucí koalice adresovanou vám, současnému vedení Města, kde se mimo jiné uvádí:
"vyzýváme ke zdržení se uzavírání nových smluvních vztahů, s odložením rozhodnutí týkající se případných nových projektů, které budou realizovány až novým vedením města, s výjimkou projektů a smluvních vztahů nezbytně nutných pro chod města, úřadu a městských obchodních společností".
Ač jsem v jistém smyslu zástupcem sportovců v Benešově, jako předseda SK Benešov a TJ Úročnice Benešov, tak si rozhodně dovolím konstatovat, že vybudování skateparku určitě nepatří k projektům nezbytně nutným pro chod města.
Výběrové řízení je vypsáno s termínem odevzdání nabídek 16.11.2018 (8 dní na nabídku takového rozsahu je vcelku krátká doba), asi bude jen náhoda, že je to takto stanoveno proto, aby bylo možno nabídky vyhodnotit a doporučit vítěznou ke schválení zasedání Rady města, které se dle plánu má uskutečnit 21.11.2018. Bezpochyby to bude stále ta Rada, která ještě vykonává svoji činnost, ač jsou v ní zastoupeny politické subjekty, které ve volbách neuspěly a součástí budoucí koalice nebudou!
Tento projekt má dle vzorové smlouvy o dílo, zveřejněné v rámci veřejné zakázky, termín plnění 210 dní od převzetí staveniště, tedy jednoznačně chcete uzavřít smlouvu, kterou má realizovat už nové vedení Města.
Vyzývám vás, zastavte takovéto zbytné projekty, projekty, které mohou být řešeny později, nechte je řešit až nové vedení Města, s aktuálním mandátem od voličů.
Opačný postup jednoznačně vytváří dojem naprosto jiného zájmu, než zájmu Města, aby takovéto projekty byly realizovány.
Vyzývám ty zastupitele za politické subjekty zastoupené v dosluhujícím vedení Města, dosluhující Radě města, kteří získali ve volbách mandát, aby se zasadili o to, že nebude docházet k takovýmto rozhodnutím.

Vážené budoucí vedení Města Benešov, vážený budoucí starosto, místostarostové, budoucí radní, budoucí koaliční zastupitelé!

Vyzývám i vás, začněte již nyní důsledně a ostražitě hájit zájmy Benešova.
Máte k tomu naprosto jasný mandát od voličů, ač nemáte formálně ještě své funkce, máte morální možnost a povinnost konat, jak je to jen možné.
Musí vám přeci záležet na tom, v jakém stavu a s jakými závazky Město převezmete.
Jsou různé možnosti, jak začít svou povinnost služby Městu, jeho občanům, vykonávat.
Chopte se jich prosím, nebuďte formální, nečekejte jen pokorně, až vám současné vedení Města předá otěže, na jejichž konci pak dost možná ale nebude hlava koně!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

48. pěší pluk v Benešově - Táborská kasárna

Život je plný překvapení. Naštěstí i těch pozitivních. Provozuji Facebook stránku Táborská kasárna . Jde o místo pro Benešov nejen historicky významné. Oslovil mě v této souvislosti právě prostřednictvím zmíněné stránky Jan Bláha, mladý člověk se zájmem o historii. Historii rámovanou jeho předkem, pradědečkem, ale díky tomu se pohybuje i v okolí toho "rámu" a díky tomu mě právě oslovil. S historií Táborských kasáren se nejvíce mluví o 102. pěším pluku. Nicméně s Benešovem, s Táborskými kasárnami, je spojen i 48. pěší pluk, který právě na 102. navazoval, viz tyto základní údaje: Pěší pluk 48 [1920-1938] Velitelství pěšího pluku vzniklo 1. října 1920 v rámci unifikace branné moci přejmenováním z velitelství 102. pěšího pluku na základě výnosu Ministerstva národní obrany, čj. 5.700-org.1919 Nacházelo se v Benešově a od září 1936 v Jaroměři, podléhalo velitelství 10. pěší brigády [1920-1937] a od ledna 1938 velitelství 13. divise [1937-1938]. Pluk nesl od ř

Já, kandidát - volby do Poslanecké sněmovny 2021

 Na kandidátce koalice SPOLU jsem ve Středočeském kraji třetí❗️ Tedy, třetí od konce. Co však osud zase vymyslel - zase mi přihrál to číslo 33.

Námitka vznesená na Valné hromadě OFS Benešov

Moje vyjádření jako nově zvoleného předsedy OFS BenešovNevím, jestli mi přísluší vůbec tuto situaci komentovat, ale kvůli četným a množícím se dotazům tak činím.